آلودگی هوای مشهد از وضعیت اضطرار عبور کرد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان ورود نماینده ویژه رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور و مکران، به مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) بودجه عمرانی مشهد ۳۰درصد افزایش یافت | فرماندار مشهد: اعتبارات خوبی برای پروژه‌های تأمین آب شرب مشهد اختصاص یافته است آغاز فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از ساعت ۶ صبح فردا (چهارشنبه یک مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رسیدگی به مشکلات ۱۱۱۳ روستای محروم خراسان رضوی در ایستگاه پایانی | سقف حساب دهیاری‌ها از ۲۰۰ میلیون به ۲۰ میلیارد افزایش یافت

  • کد خبر: ۱۷۲۷۱۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۸
رسیدگی به مشکلات ۱۱۱۳ روستای محروم خراسان رضوی در ایستگاه پایانی | سقف حساب دهیاری‌ها از ۲۰۰ میلیون به ۲۰ میلیارد افزایش یافت
استاندار خراسان رضوی گفت: تاکنون به بخش زیادی از چالش‌های هزار و ۱۱۳ روستای مشکل‎دار در طرح هادی روستایی رسیدگی شده و تقریبا هیچ روستایی در استان باقی نماند که برای ساخت منازل جدید و دریافت انشعاب دچار مشکل باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی در بیست و یکمین گردهمایی دهیاران و بخشداران استان و تجلیل از دهیاران منتخب که در آستانه چهاردهم تیرماه، روز شهرداری و دهیاری‎ها در تالار همایش‌های هتل تابان مشهد برگزار شد، مهم‌ترین عنصر برای تحول را میل به تحول دانست و اظهار کرد: در طرح تحول روستا، محور هر فصل بر مبنای فعالیت دهیاران تنظیم شده است. این باور ماست که حرکت روستا باید براساس ظرفیت‌های بومی باشد، اما در هر نهضت نیز نیازمند حضور جلودارانی هستیم که مشکلات را با اراده و جدیت خود پیگیری کنند.

وی افزود: برای احیای روستا‌ها و تثبیت جمعیت در این بخش مهم کشور، هیچ راه دیگری جز تشکیل هسته پیشتاز دهیاران وجود ندارد. دهیاران می‌توانند گروه جهادی مقیم در هر روستا باشند، چالش‌ها را خوب بشناسند، با اهالی روستا ارتباط سازنده و مستمر برقرار کنند، ظرفیت‌ها را بیایند و بی‌وقفه برای حل‌وفصل این مشکلات تلاش کنند.

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاکنون به بخش زیادی از چالش‌های هزار و ۱۱۳ روستای مشکل‎دار در طرح هادی روستایی رسیدگی شده است. این راهبرد ماست که از نظر ما هیچ روستایی نباید وجود داشته باشد که در طرح هادی دچار مشکل شود و این چالش مانع از ساخت منازل جدید و انشعاب و اشتراک برای روستاییان باشد.

وی ادامه داد: در بین همه مشکلاتی که در روستا‌ها وجود دارد، مهم‌ترین موضوع همان اشتغال روستاییان است، زیرا تا زمانی که اهالی نتوانند معیشت خود را تأمین کنند، حتی اگر برای ۳۷۵ روستای اطراف مشهد و دو هزار و ۶۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان جاده چهاربانده هم ایجاد شود، بازهم روند مهاجرت به حاشیه شهر‌ها متوقف نخواهد شد. با این تفاسیر، بازهم این دهیاران هستند که می‌دانند چه مشاغلی براساس ظرفیت‌های هر روستا باید در دستورکار قرار بگیرد و به همین دلیل، بازهم این کلاف سردرگم به سرانگشت دهیاران باز خواهد شد.

دهیاری، کانون توسعه مردم محور

حمیدرضا سراجی مدیرکل دفتر روستایی استانداری خراسان رضوی هم در این همایش با اشاره به سابقه و تاریخچه توسعه روستایی گفت: پیش از انقلاب، برنامه‌ریزی‌هایی که در حوزه زیرساخت‌ها صورت می‌گرفت عمدتاً مبتنی بر توسعه بخش کشاورزی و دامداری بود درحالی که پس از انقلاب، سیاست‌گذاری در این باره به‌کلی دستخوش تغییر شد و ایجاد یک نظام برنامه‌ریزی با مشارکت و نقش‌آفرینی مردم در دستورکار قرار گرفت. نگاه امامین انقلاب به این حوزه نیز از ابتدا نهادسازی‌های مردمی و مدنی بود تا به‌طور مثال در قالب جهاد سازندگی، مردم خودشان برای بهبود شرایط و ارتقای سطح زندگی خود تلاش کنند.

وی ابراز کرد: با این حال، اگرچه بحران‌های مختلف همچون جنگ تحمیلی یا ناآرامی‌های مختلف در این کشور ایجاد شده، اما در هر حال، همین که مردم خود متولی توسعه محل زندگی‌شان در شهر و روستا شده‌اند، باعث شده تا مسیر پیشرفت کند یا تند درهرحال ادامه پیدا کند.

دهیار، ۴۸ وظیفه، ۲۵۰ مأموریت

مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در این همایش، دهیاران را کم‌توقع‌ترین و در عین حال سخت‌کوش‌ترین عناصر توسعه روستا‌ها خواند و اظهار کرد: دهیاران همان مجاهدانی هستند که کمتر شناخته می‌شوند، اما بسیاری از زیرساخت‌های روستایی به همت پیگیری و تلاش آنان ایجاد می‌شود. این جمعیت متشکل از مدیران ارشد روستاهاست که در مسیر توسعه کشور، حالت کشورداری را از متمرکز و شهرمحور به نیمه‌متمرکز و روستامحور تبدیل می‌کنند.

وی افزود: طبق نص صریح قانون، دهیار ۴۸ وظیفه ذاتی و ۲۵۰ مأموریت راهبردی دارد. با محوریت همین برنامه‌ها، تا به امروز بیش از ۳۸ هزار و ۵۳۵ تأمین اقدام از طرف سازمان کشوری به دهیاری‌ها ابلاغ شده و بخش ویژه‌ای در کارتابل وزیر کشور با محوریت مشکلات بخش روستایی ایجاد کرده‌ایم. توسعه زیرساخت‌های نقدینگی دولت نیز از سوی دیگر باعث شده تا موجودی حساب دهیاری‌ها از سقف ۲۰۰ میلیون تومان به سقف ۲۰ میلیارد تومان افزایش موجودی پیدا کند و بر همین اساس، امیدوار به تسریع روند توسعه روستا‌های کشور هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->